اهمیت امر پاسخگویی و هدایتگری در دین اسلام

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی فرهنگی – تبلیغی رسالات، در ابتدای این دیدار صمیمانه که در اتاق جلسات مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی نمایندگی خراسان رضوی برگزار گردید، حجت‌الاسلام والمسلمین عیسی‌نژاد ضمن خوش‌آمدگویی به آیت‌الله سیدان، گزارش مختصری پیرامون انواع خدمات ارائه شده توسط مرکز ارائه نمود.

در ادامه آیت‌الله سید جعفر سیدان که از اساتید بنام حوزه‌ی علمیه‌ی مشهد می‌باشد با نقل روایت «السؤال مفتاح العلوم» از امام حسن عسگری علیه‌السلام سخنان خود را آغاز نموده و پاسخگویی را یکی از نیازهای اساسی و مهم هر جمع و جامعه‌ای برشمرد.

وی اصل پاسخگویی را از لحاظ عقلی و نقلی قطعی دانست و بر ضرورت بوجود آمدن مراکز پاسخگوی دینی بیشتر در کشور تأکید نمود و اظهار داشت: باید به سؤالات اعتقادی و اخلاقی و فقهی مردم پاسخ داد و مجهولات ذهنی مردم را برطرف کرد.

شاگرد برجسته‌ی اساتیدی چون آیت‌الله میلانی و آیت‌الله شیخ مجتبی قزوینی، پاسخگویی دینی و اعتقادی و برطرف کردن موانعی که بر سر راه هدایت جامعه وجود دارد را مهم‌ترین نیازمندی جامعه دانست و رعایت آداب و اخلاق اسلامی در برخورد با مراجعین را از اهم ویژگی‌های پاسخگویان عنوان نمود.

آیت‌الله سیدان افزود: شمارش روایات پیرامون اهمیت پاسخگویی به سؤالات دینی مردم و تلاش در رفع تردیدهای ذهنی پرسشگران کار مشکلی است، هم‌چنین تبیین کیفیت آن، که در معارف وحیانی بدان پرداخته شده بسیار شگفت‌انگیز است.

وی که يكي از مدّعيان و مدافعان جبهه فرهنگي عقائدي كشور محسوب می‌‌گردد در مورد اهمیت هدایت گفت: در گنجینه‌ی عرش الهی گوهری گرانبهاتر از سوره‌ی حمد قرار داده نشده و تنها چیزی که در این سوره ما از خداوند می‌خواهیم هدایت است؛ «اهدنا الصراط المستقیم».

استاد حوزه علمیه در ادامه در پاسخ به این سؤال که «چه کسی باید امر پاسخگویی به مردم را بر عهده بگیرد؟» ابراز داشت: ما مدعی هستیم که حقیقت اسلام، تشیع است و مرکز تشیع هم ایران است و لذا حوزه‌های علمیه باید متولّی پاسخگویی دینی باشند.

وی بر تقسیم‌بندی موضوعات و پاسخگویی تخصصی تأکید کرد و این را برگرفته از مکتب اهل بیت و امام صادق علیه‌السلام دانست و بیان داشت: باید پاسخگویان در تخصص‌های خود کاملاً پخته باشند، سرمایه‌ی علمی تخصصی خود را تقویت بخشند و به دانسته‌های خود اکتفا نکنند.

آیت‌الله سیدان در پایان سخنان خود قرآن و عترت را تنها راه فراگیری علوم و معارف وحیانی دانست و بر لزوم برخورد مناسب با پاسخگویان، استفاده از لحن مناسب و تقویت حلم و بردباری پاسخگویان تأکید کرد. 

اهمیت امر پاسخگویی و هدایتگری در دین اسلام

تصویر admin
نویسنده / مترجم: admin

نظر خودتان را ارسال کنید

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
11 + 4 =

پربازدیدترین ها