سوزاندن آيات قرآن و اسامي مبارک ائمه معصومين عليهم السلام که - براي مثال - در روزنامه چاپ شده، جايز نيست؛ [1] ولي در آب ريختن يا تبديل آن به خمير براي بازيافت و نيز دفن آن در جايي که بي احترامي محسوب نشود، اشکال ندارد. [2]
توجه
هر گاه وجود آيات قرآن و نام خداوند و معصومين عليهم السلام در کاغذي قطعي نباشد، سوزاندن و دور انداختن آن اشکال ندارد و جستجو براي يافتن اين موارد لازم نيست؛ ولي اگر کسي بداند که در ورقه اي چنين چيزي وجود دارد، هتک حرمت [3] و سوزاندن آن جايز نيست. [4]
--------------
پي نوشت:
[1]. امام: اگر موجب هتک شود، اشکال دارد و بنابر احتياط واجب بايد از سوزاندن اجتناب نمايد.
[2]. امام، استفتائات، ج 1، نجاسات و احکام آن، س 312 و با استفاده از س 79؛ بهجت، استفتائات، ج 1، س 261؛ خامنه اي، اجوبة الاستفتائات، س 165؛ صافي، جامع الاحکام، ج 1، س 57؛ مکارم، استفتائات جديد، ج 2، با استفاده از س 81.
[3]. بي حرمتي.
[4]. امام، استفتائات، ج 1، نجاسات و احکام آن، س 312 و با استفاده از س 79؛ بهجت، استفتائات، ج 1، با استفاده از س 264 و 270؛ صافي، جامع الاحکام، ج 1، س 70؛ مکارم، استفتائات جديد، ج 2، با استفاده از س 81.
خامنه اي: سوزاندن و دور ريختن اوراقي که امکان استفاه از آن در صنعت کارتن سازي و مانند آن وجود دارد يا بر يک طرف آن نوشته شده و طرف ديگر قابل استفاده براي نوشتن است، به علت وجود شبهه اسراف، خالي از اشکال نيست.
خامنه اي، احوبة الاستفتائات، س 163.
>>> برگرفته از کتاب «رساله مصور»، ج 1، ص 193
نظر خودتان را ارسال کنید