با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
پرسش گر گرامي شما كه سهوا اين اتفاق براي تان افتاده تقصيري نداريد و در مورد اين حديث بايد بگوييم كه اين حديث وجود دارد(1) ولي نكاتي را بايد در مورد اين حديث بدانيد:
اولا: اين حديث به معناي جبر و اجبار نيست. بلكه معنايش اين است كه با اين كار زمينه براي انحراف فرزندان آماده مي شود و ديدن اين تصاوير يا شنيدن صداي جماع زن و شوهر، زمينه گناه را در فرزند زودتر آماده مي كند و قبح و بدي اين مسائل را نزد فرزند مي ريزد، نه اينكه معنايش سلب اختيار از فرزند و مجبور بودن او به سرنوشت زنا و عاقبت بد باشد.
ثانيا: مخاطب اين حديث والدين هستند كه اين گونه مسائل را راعايت نمي كنند و ممكن است بارها وبارها اين اتفاق بيافتد و توجهي نداشته باشند و برايشان مهم نباشد. اين روايت به آنها هشدار مي دهد كه اين بي توجهي چه عواقب بدي مي تواند روي فرزند آنها بگذارد. و معلوم نيست مخاطبش شمايي كه اتفاقي اين صداها را شنيده ايد بشود. اي كاش والدين تان در اين موضوع حساسيت داشتند و مواظبت بيشتري داشتند. همان طوري كه در ذيل حديث آمده است :«ً وَ كَانَ عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ(ع) إِذَا أَرَادَ أَنْ يَغْشَى أَهْلَهُ أَغْلَقَ الْبَابَ وَ أَرْخَى السُّتُورَ وَ أَخْرَجَ الْخَدَمَ .(2) وقتي امام سجاد(ع) اراده مي فرمود كه با همسرش خلوت كند، در ها را مي بستند و پرده ها را مي انداختند وخدمت كاران را خارج مي كردند.»
ثالثا: شما با مواظبت و دوري از گناه و مقدمات گناه مانند افراد و وسائل و مكان هاي محرك و آلوده مي توانيد خود را از هر گناهي حتي زنا حفظ كنيد و اگر در انتخاب هايتان درست عمل كنيد قطعا مشمول اين حديث نخواهيد بود.
رابعا: سعي كنيد تا حد امكان اتاق خواب تان را از والدين جدا كنيد، همان طور كه گفتيد گاهي از اتاق ديگر صداي آن ها را شنيده ايد، و از آن جايي كه تذكر شما به آن ها با حياي شما و حفظ حريم ها منافات دارد، بهتر است خودتان را از شنيدن اين صداها با دور شدن از آن ها موقع خواب ،حفظ كنيد.
پي نوشت ها:
1. ثقة الاسلام كلينى، الكافي، دار الكتب الإسلامية تهران، 1365 ه.ش، ج 5، ص 500.
2. همان.
مرکز ملی پاسخگویی
نظر خودتان را ارسال کنید