سلام عليکم
1. کسي که چند نماز او قضا شده و شمارهي آنها را نميداند، مثلاً نميداند دو نماز بوده يا سه نماز، کافي است مقدار کمتر را بخواند (يعني همان مقداري که يقين به قضا شدن آن دارد). (1)
2. کفاره افطار عمدي روزه عبارت است از شصت روز روزه يا اطعام شصت فقير يا دادن شصت مدّ طعام به شصت مسکين که سهم هر کدام يک مُدّ است و چنانچه قدرت بر روزه دو ماه و يا اطعام شصت مسکين براي هر روز نداشته باشد، بايد به هر تعداد فقير که قادر است، غذا بدهد و احتياط آن است که استغفار نيز بکند. و اگر به هيچ وجه قادر بر دادن غذا به فقرا نيست فقط کافي است که استغفار کند، يعني با دل و زبان بگويد «اَستَغفِرُالله» (از خداوند بخشايش مي طلبم). کسي که بهخاطر عدم توانايي بر روزه و غذا دادن به فقير، وظيفهاش استغفار است، اگر بعدها تمکّن پيدا کرد که روزه بگيرد يا به فقرا غذا دهد، انجام کفّاره لازم نيست گرچه احتياط مستحب آن است که انجام داده شود. (2)
2- کسي که قضا بر عهده اش باشد و عمدا تا ماه رمضان بعدي قضايش را نگيرد بايد به ازاي هر روز کفاره ي تاخير را که 750 گرم گندم يا نان به ازاي هر روز است بدهد، اين کفاره را هر وقت توانستيد بدهيد. و به صرف استغفار بخشيده نمي شود. (3)
انشاءالله سلامت وموفق باشيد.
1. رساله ي آموزشي مقام معظم رهبري http://farsi.khamenei.ir/news-content?id=27262 2.
2. اجوبة الاستفتائات، س۸۱۱ و۸۱۲ و۸۱۴
3. مساله ي 1710 رساله ي محشا و استفتاء از دفتر رهبري(حفظه الله) شماره استفتاء: 568072
نظر خودتان را ارسال کنید