با عرض سلام و ادب و نيز تشکر به خاطر ارتباط شما با اين مرکز.
از ارتباط و اعتماد شما به اين سامانه سپاسگزاريم.
نوجوان عزيز
اينكه متوجه ناپسندي و اشتباه اين عمل و آثار مخرب آن شده و تصميم به ترك گرفتهايد، خيلي خوب است. احسنت بر شما. قبول مسئله، نيمي از حل مشکل است و شما تقريبا در نيمه راه ترک هستيد.
خود را دست كم نگيريد و عزت نفس داشته باشيد .اراده خود را بزرگ تر از آن بدانيد كه در مقابل اين عمل زشت ذليل شويد. از بين رفتن اثرات عادت زشت خودارضائي بستگي به مدتي كه شخص به آن گرفتار بوده، تعداد دفعات انجام آن و قدرت بدني دارد. اثرات در بدن افراد متفاوت است. اما خوشبختانه بيش تر اثرات سوء آن با ترك اين عمل از بين خواهد رفت. پس جاي نگراني نيست.
در اين جا ابتدا به بعضي آثار سوء استمنا ( با اينکه ميدانيم که بهتر از ما ميدانيد، ولي تذکر يکي ار راهکارهاي جدي ترک اعمال ناپسند و جلب اعمال پسنديده است) و سپس توصيههائي براي ترك آن ميپردازيم:
1- به نظر تمام فقهاي اسلام هر عملي به غير از راه شرعي (ازدواج) كه موجب شود كه مني از انسان خارج شود، حرام قطعي و جزء گناهان بزرگ است. هيچ عذري هم موجب جواز اين عمل نميشود.
2- به نظر علماي علم اخلاق اين عمل يكي از بزرگ ترين موانع رشد و تعالي انسان است.
3- در روايات اسلامي اين كار بسيار زشت شمرده و از آن نهي شده است. از امام صادق (ع) از حكم آن ميپرسند، ميفرمايد:
گناه بزرگي است كه خداوند متعال در قرآن مجيد از آن نهي فرموده، استمنا كننده مثل اين است كه با خودش ازدواج كرده است . اگر كسي را كه چنين كاري ميكند بشناسم، با او همغذا نميشوم.
امام صادق (ع) ميفرمايد: « سه دستهاند كه خداوند با ايشان سخن نميگويد و به نظر رحمت به ايشان نمينگرد و پاك شان نفرموده و براي شان عذاب دردناكي است: … يكي از آن ها كسي است كه به وسيله عضو خودش شهوتش را خارج كند.
4- عالمان و پزشكان منصف هم هيچ كدام اين عمل را تجويز نكرده و اين عمل را خوب و پسنديده نميدانند. در اين جا بعضي از آثار جسمي و رواني استمنا را به اختصار متذكر ميشويم. اين عمل، مبتلايان را به ضعف قواي شهواني دچار ميكند، ترسو و بيحال بار ميآيند، شهامت و درستي از آنان سلب ميشود، چه بسا اشخاصي هستند كه در عنفوان جواني در اثر مبتلا شدن به استمنا به شدت دچار ضعف قواي جسمي و روحي ميشوند. اين عمل غير طبيعي، رابطه نزديكي با حواس پنجگانه، به خصوص بينائي و شنوائي دارد، به اينكه ديد چشم را ضعيف كرده و حس شنوائي را نيز تا اندازه قابل توجهي از كار مياندازد. چشمهاي آن ها سياهي ميرود و دچار سرگيجه ميشوند، همچنين به طور مدام، صداي ناهنجاري در گوش خود احساس ميكنند كه بسيار ناراحت كننده است. علاوه بر اين ها تحليل رفتن قواي جسماني و روحاني، كمشدن خون، پريدگي رنگ، نقصان قواي حافظه، لاغري و ضعف و سستي زياده از حد، بياشتهائي، كج خلقي، عصبانيت و هزاران آفت ديگر از بيماري هائي است كه گريبان مبتلايان به استمنا را خواهد گرفت.
با توجه به مطالب بالا و فهميدن مشكلات و مضرات استمنا توجه شما را به يک مطلب جلب و سپس برخي راهکارها را توصيه ميكنيم:
يک نکته طلايي و اساسي در سوال شما مشخص بود. فرموده بوديد زمامي که منزل خالي ميشود، دست به اين عمل ميزنيد؛ پس همينکه در برابر ديگران اينکار را انجام نميدهيد نشان از قدرت و اراده قوي شما دارد. پس ميتوانيد با توجه به شرايط خاصي اين عمل را انجام ندهيد و اجباري در کار نيست.
تمرکز بر همين مطلب، يگانه راه نجات شما و راه حلي بسيار محکم و آغازي دوباره براي زندگي اي توام با پيروزي و موفقيت است. هرگز و هرگز و تحت هيچ شرايطي تنها نمانيد. از تنهايي فرار کنيد درست مثل کسي که از شير درنده اي فرار ميکند. هرگز تنها نباشيد تا به حال طبيعي و نرمال برگرديد و اين بيماري مهلک براي هميشه از وجود شما ريشه کن شود. ان شا الله.
و اما چندين راهکار عملي هم خدمت شما عرض ميکنيم تا فرآيند ترک عادت مخرب خودارضايي راحت تر، آسان تر، جذاب تر و کوتاه تر به نظر برسد.
1- اين عمل با تمام بدي كه دارد ،قابل درمان است. بيش ترين آثار شومي كه به واسطه آن به وجود آمده است ،در مدت كوتاهي پس از قطع آن برطرف ميشود، زيرا كه نشاط و نيروي جواني ميتواند بيش تر ضايعات گذشته را جبران كند.
هيچ وقت ياس و نااميدي را نبايد به خود راه داد. بنابراين نخستين و لازمترين موضوعي كه بايد به آن توجه داشت ،امكان سريع ترك اين عادت و نجات از عواقب آن است.
2- همه پزشكان معتقدند كه براي ترك هر نوع عادت، قبل از هر چيز تصميم و اراده لازم است . اين موضوع را اصلا نبايد دست كم گرفت. البته ممكن است كه خيلي از جوانان اينگونه برداشت كنند كه ما قادر به تصميمگيري نيستيم و اراده از ما سلب شده ، ولي همانطور که قبلا عرض شد، مساله اين جاست همين كه اين مقدار اراده داريد كه در جائي كه شرايط آن نيست اين كار را نميكنيد، همين مقدار كفايت ميكند . اگر بارها تصميم گرفتيد و شكست خورديد، بايد توجه داشت كه شكست مقدمه پيروزي است.
3- احساس گناه افراطي، نه طبيعي موجب فزوني سطح اضطراب در شما ميگردد . افزايش اضطراب ناخواسته تمايل شما به انجام اين عمل (كه به نوعي آرامش كاذب و موقتي به شما ميبخشد) را تشديد ميكند. پس به جاي احساس گناه افراطي( كه ثمرهاي جز تشديد روحيات افسردهوار و تضعيف عزت نفس و اعتماد به نفس در شما ندارد) به القاي روح اميد در خود بپردازيد.
4- از تلقين منفي به خود و توجيهات بيمبنا و همچنين بزرگنمائي شكستهاي گذشته به شدت پرهيز نمائيد. تلقين مثبت و خوشبيني سهم به سزائي در ترك تدريجي اين عمل دارد.
5- هرگونه پيشرفت خود را (هرچند اندك) مد نظر داشته باشيد. هيچگاه پيشرفتهاي خود را دست كم نگيريد.
6- به ما دستور داده شده است كه به صورت مداوم تصميم قاطع بگيريم ولو اينكه نقض شود و تصميم خود را بشكنيم، دو مرتبه، سه مرتبه و … بايد قاطعيت داشته باشيم، بايد سعي خود را بكنيم، بالاخره جواب ميدهد و موفق ميشويم.
7- اگر موفق به ترك موقت اين عمل (هرچند براي مدت چند روز شديد، اين مطلب را از نظر دور نداريد، كه بازگشت و ارتكاب ناخواسته عمل، جزئي از فرآيند ترك محسوب ميگردد. پس با كوچك ترين بازگشت، همه چيز را از دست رفته محسوب نكنيد، بلكه با توبه دوباره از عمل، تصميم قاطع خود را وارد مرحله ترك ديگري كنيد. در صورت ارتكاب دوباره عمل، به جاي ياس و نااميدي كه مطلوب شيطان است، اين نكته را به خود گوشزد نمائيد كه فرصت جبران آن وجود دارد. بار ديگر مصممتر و جديتر از گذشته به فرآيند ترك خود برگشت نمائيد.
8- از هر گونه محرک جنسي اجتناب کنيد، خواه فيلمها و تصاوير مستهجن باشد و يا نگاه در كوچه و خيابان به اندام دختران و زنان بد حجاب و .....
9- پرهيز از تنهائي در مكان هاي مختلف، موقع خواب و …
10- انجام ورزش، چون كه ورزش، مقدار فراواني از انرژيهاي فكري و بدني زايد را ميسوزاند.
11- از معاشرت با كساني كه شما را مستقيم يا غير مستقيم به اين عمل دعوت ميكنند دوري كنيد، مثلا دوستان ناباب و....
12- از صحبت كردن در مورد مسائل شهوتانگيز دوري كنيد.
13- از پوشيدن لباس هاي تنگ و چسبان اجتناب كنيد.
14- غذاهاي محرك جنسي را کمتر مصرف کنيد. (موز، شكلات، انجير، خرما، پياز، فلفل و …)
15- در حال حاضر که به ماه رمضان نزديک ميشويم، ولي در باقي ايام سال روزه گرفتن دو روز در هفته براي كم كردن حس شهوتجوئي بسيار مفيد است، اگر قادر به روزه گرفتن نيستيد، غذاي خود را به حداقل برسانيد، مثلا وعده غذائي ظهر را نخوريد. سعي كنيد به هنگام خواب، شكم شما بيش از حد معمول پر نباشد.
16- از نگاه كردن به بدن عريان خود نيز اجتناب كنيد.
17- شب ها در موقع خواب، لباس كامل بپوشيد و هرگز به رو نخوابيد.
اميدواريم كه با به كار بستن اين توصيهها و همچنين به يادداشتن اين مطلب كه استمنا يك عادت قابل ترك است و خيلي از افراد توانستهاند كه آن را ترك كنند، بتوانيد شما نيز بر اين عادت زشت و زيانبار چيره آييد.
حلول ماه رمضان را نيز به شما نوجوان گرامي تبريک عرض ميکنيم و اميدواريم با عنايت حق متعال و همت والاي خود، تولد دوباره خود در روزهاي زيباي بدون گناه را جشن بگيريد.
در پناه خداي مهربان باشيد. ياعلي
نظر خودتان را ارسال کنید