باسلام خدمت شما پرسشگر محترم
دربارة ازدواج فرزندان آدم، نظرهاي مختلفي وجود دارد:
1. برخي ميگويند، فرزندان آدم، با بازماندگان انسانهاي پيشين ازدواج کردهاند.(ر.ک: تفسير نمونه، آيةالله مکارم شيرازي و ديگران، ج 3، ص 247، دارالکتب الإسلامية.)
2. فرزندان آدم، با افرادي از حور و جن ازدواج کردند.(بحارالأنوار، علامة مجلسي، ج 11، ص 227، دارإحيأ التراث العربي.)
3. علامة طباطبايي، در تفسير الميزان ميگويد، از آية يک از سوره نسأ استفاده ميشود که زياد شدن نسل آدم، تنها، از طريق آدم و حوّا صورت گرفته و موجود سومي در آن دخالت نداشته است. بنابراين، معلوم ميشود که ازدواج، در طبقة دوم، ميان خواهر و برادر صورت گرفته است. در آن زمان، اين ازدواج، جايز بوده است; زيرا، يک چيز، موقعي حرام ميشود که خداوند حکيم، حکم به حرمت آن داده باشد، و چنين حکمي (حرمت) دربارة ازدواج با محارم، در آن زمان، صادر نشده بود. امام رضا در پاسخ کسي که دربارة ازدواج فرزندان آدمپرسيد، گفتند: در موقع ازدواج، هابيل را به خواهر دو قلوي قابيل تزويج کردند و قابيل را به خواهر دو قلوي هابيل، و بعد از آن، ازدواج کردن خواهر و برادر حرام شد .(اقتباس از الميزان، علامة طباطبايي، ج 4، ص 141، چاپ بيروت / تفسير نمونه، آيةالله مکارم شيرازي و ديگران، ج 1، ص 186 و 187، نشر دارالکتبالإسلامية.)
نتيجه آنکه، بر فرض پذيرش ازدواج برادر و خواهر در نسل اوليه، اين مطلب اشکالي را دربارة ازدواج در نسلهاي بعدي ايجاد نميکند. زيرا در نسلهاي بعدي، ديگر ازدواج برادر و خواهر نيست.
موفق و پيروز باشيد.
نظر خودتان را ارسال کنید