با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما در این ماه عزیز؛ و تشکر به خاطر ارتباطتان با این مرکز؛
1- دیدن لکه های خون ، اگر قبل از پریود باشد و لکه بینی استمرار نداشته باشد، مثلا لکه ای ببیند و چند ساعت بعد از آن پاک باشد و در فضای داخل هم خون نباشد، در این صورت لکه بینی قبل از ایام عادت حکم استحاضه را دارد. به وظیفه زن مستحاضه عمل کند نمازش صحیح است. (1)
2- اگر لکه بینی همراه با خون، بعد از ایام عادت باشد، چنانچه پیش از تمام شدن ده روز از اول عادت باشد حکم حیض را دارد، مثلا اگر عادت کسی هفت روز باشد و بعد از پاک شدن در روز هفتم، در روز هشتم تا روز دهم هر زمان لکه ببیند حکم حیض را دارد. و اگر لکه بینی استمرار داشته باشد نمی تواند نماز بخواند و اگر قطع شود کمی پنبه با خود بگذارد اگر در فضای داخل خون نباشد، باید غسل کند و نماز را بخواند نمازش صحیح است و روزه را نیز بگیرد ، چنانچه از اذان صبح تا مغرب لکه نبیند روزه اش نیز صحیح است. هر چند روز بعد لکه ببیند. (2)
اما اگر لکه بینی بیش از ده روز ادامه پیدا کند در این صورت فقط روزهای عادت ماهیانه اش حیض و باقی روزها استحاضه حساب می شود. (مثلا زنی که عادتش هفت روزه است، وقتی لک بینی اش به صورت مداوم تا روز یازدهم ادامه پیدا کرد، هفت روزش حیض است و بقیه استحاضه خواهد بود) که در این صورت با انجام احکام استحاضه نماز و روزه واجب است. (3)
پی نوشت:
1. آیت الله مکارم شیرازی، توضیح المسائل، مسأله432 و 433 و 436 .
2. همان، مسأله 482.
3. همان، مسأله 461 و احکام بانوان، مسأله 86.
نظر خودتان را ارسال کنید