.
با سلام
1-اگر رابطه مرد و زن نامحرم به صورت سخن گفتن معمولي باشد اشکال ندارد، مگر آن که از روي لذت و شهوت باشديا اينکه ترس افتادن در حرام وگناه باشد . ازآن جا که به طور طبيعي سخن گفتن يا بازي کردن دختر و پسر جوان به واسطه قوي بودن غريزه شهواني، در معرض شهوت و تحريک شهواني قرار دارد، بايد سعي شود از اين کار دوري شود. ضمن اينکه هر گونه ارتباط و تماس بدني دختر و پسرنامحرم از نظر شرعي حرام است.
2-نگاه مرد به بدن زن (چه با قصد لذت يا بدون آن ) اشکال دارد و حرام است؛ هم چنين نگاه کردن زن به بدن مرد نامحرم، ولي نگاه کردن به صورت و دستهاي زن نامحرم تا مچ،( بدون آرايش و زينت ) اگر به قصد لذت نباشد و مايه فساد و گناه نگردداشکال ندارد(1) ضمن اينکه لاک ناخن از باب اينکه عرفا زينت محسوب ميشود بايد از نامحرم پوشاند .
3-اما در مورد علت حرمت رقص به چند نکته توجه فرمائيد:
الف.احکام اسلام مطابق مصالح و مفاسد واقعي است . اگر خداوند چيزي را حرام نموده ، به جهت وجود مفاسدي است که در انجام آن عمل براي مکلف وجود دارد.
ب-رقص يکي ازعوامل تحريک شهوت جنسي انسان مي باشد ودر نگاه ديني ممنوع بوده و البته چون هدف جلوگيري از گناه است ، برخي از مراجع رقص زن براي همسر خود را که متضمن گناهي نيست ، جائز مي دانند.
ج.اگر چه هستند کساني که به دلائل مختلف با رقصيدن تحريک شهواني نمي شوند اما چون همين کار آن ها مي تواند باعث تحريک جنسي ديگران و زمينه آلوده شدن شان را به گناه ولو در آينده فراهم نمايد، به منزله تشکيل مجلس گناه محسوب مي شود . باز هم در انجام آن مفسده وجود دارد. حتي حضور در چنين مجموعه اي هم مي تواند حرام محسوب شود .
د. اگر هم شرايط به گونه اي باشد که نه خود تحريک شود و نه ديگري را به مفسده بيندازد،در شان مؤمن نيست که حرکات و اعمال و رفتاري را انجام دهد که نوعا از انسان هاي شهوتران و يا بي قيد و بند صادر مي شود و انجام آن انسان را به تدريج از ياد خدا و دور مي کند.
1.ناصر مکارم، مجموعه استفتائات جديد، ص ۲۲۷ مسئله ۸۰۵
نظر خودتان را ارسال کنید